Advies

Planten kunnen niet overal staan omdat een aantal factoren van belang zijn om optimaal te kunnen groeien. Deze factoren zijn niet altijd in voldoende mate aanwezig in een gebouw.

  • Licht (Lux)
    Eén van de belangrijkste factoren voor een plant is licht. Dit kan doormiddel van zonlicht of kunstlicht. Dit heeft de plant nodig om te kunnen assimileren (fotosynthese). De lichtbehoefte verschilt per soort plant.
  • Temperatuur
    De temperatuur is van belang om goed te kunnen groeien. Interieurplanten zijn over het algemeen tropische planten en zijn dus afhankelijk van een bepaalde temperatuur. Deze kan in een gebouw kan sterk variëren per locatie, denk bijvoorbeeld aan een entree of tochtsluis.
  • Luchtvochtigheid (RV)
    Luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp die de lucht bevat. Bij een te lage RV verdampt de plant te snel en functioneert een plant minder goed. Bij een hogere RV verdampt een plant minder snel en kan beter functioneren. Planten dragen bij aan het verhogen van de relatieve luchtvochtigheid.

Doordat Curatio gebruikt maakt van sensoren kunnen wij deze groeifactoren monitoren en zo de klimatologische omstandigheden van uw kantoor in kaart brengen.
Aan de hand van deze gegevens kunnen wij dan de best mogelijke keuze maken voor het beplantingsvoorstel.
Doordat de sensoren gebruik maken van een bluetoothverbinding en niet van een internetverbinding zijn ze daardoor veilig in gebruik.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.